Over Check-In

Laagdrempelige ondersteuning en advies op het gebied van werk, studie en geldzaken.

Check-In is dé plek waar jongeren tussen de 16 en 27 jaar kunnen aankloppen voor gratis ondersteuning en advies op het gebied van werk, inkomen en onderwijs. Check-In staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een bredere, sociale infrastructuur. Check-In is dus geen organisatie, maar een regionaal label. Een sterk netwerk, waar meerdere partijen de handen ineen hebben geslagen om zo de beste ondersteuning te kunnen bieden.

logo check-in blauwgroen
Jongerenpunt Check-In: een herkenbaar, regionaal label

Check-In is ontstaan vanuit het besef dat het veel jongeren aanlopen tegen problemen in hun leven, maar vaak niet goed weten waar ze terecht kunnen voor een oplossing. Om deze reden willen met Check-In een laagdrempelige toegang zijn tot ondersteuning. Je zou het een voordeur kunnen noemen. En in die ‘voordeur’ werken verschillende organisaties samen:

  • Zaffier voor ondersteuning rond werk, inkomen en schulden.
  • Het Doorstroompunt voor ondersteuning rond school, studie- en beroepskeuze.
Onze specialiteit

De kracht van Check-In ligt dus op de gebied van werk, inkomen en onderwijs. Maar we kijken ook naar andere leefgebieden. Want vaak is de problematiek complex en meervoudig. Dan werken we samen met gespecialiseerde organisaties. Denk aan wijkteams, GGZ en verslavingszorg.

Missie

Wij geloven dat iedereen een uniek talent heeft. Het volledig kunnen benutten van dit talent kan pas, zodra iemand inzicht heeft in zijn vaardigheden. Bij Check-In maken we om die reden met jongeren dan ook een bewuste tussenstop. Op deze manier stippelen we samen de route uit, zodat zij een weloverwogen keuze weten te maken voor de toekomst. Voor de een gaat dat om het vinden van een leuke baan, voor de ander betekent dat het kiezen van een passende studie. 

“Samen hebben we één doel: zorgen dat jongeren vooruit komen.”

Visie

We bieden ondersteuning aan jongeren op een manier die zij zelf aangeven fijn te vinden. Voor de een is dat tijdens het sporten, voor de ander is dat op een rustigere plek. Liever via Whatsapp of een videocall? Kan ook! We zijn bij Check-In heel flexibel. We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons welkom voelt. Het maakt niet uit met welke vraag iemand rondloopt, want onze jongerenadviseurs zijn er om alle jongeren te helpen.