OVER CHECK-IN

Voor iedereen tussen de 16-27 jaar.

Jongerenpunt Check-In is sinds 2021 dé plek in de regio Alkmaar waar jongeren kunnen aankloppen voor ondersteuning en advies rondom werk, studie en geld. Alle hulp van Check-In is geheel kosteloos. Dit is belangrijk, want voor veel jongeren is het lastig om uit te vinden bij wie ze terecht kunnen met een hulpvraag.

De oplossing: een herkenbaar, regionaal label

Check-In is dus ontstaan vanuit het besef dat het veel jongeren aanlopen tegen problemen in hun leven, maar vaak niet goed weten waar ze terecht kunnen voor een oplossing. Zij zien door de bomen het bos niet meer. Om deze reden willen met Check-In een laagdrempelige toegang zijn tot ondersteuning. Je zou het een voordeur kunnen noemen. En in die ‘voordeur’ werken verschillende organisaties samen:

  • Halte Werk, WNK en de BUCH Werkorganisatie voor ondersteuning rond werk, inkomen en schulden.
  • RMC voor ondersteuning rond school, studie- en beroepskeuze.
Breed netwerk

De kracht van Check-In ligt dus op de gebied van werk, inkomen en onderwijs. Maar we kijken ook naar andere leefgebieden. Want vaak is de problematiek complex en meervoudig. Dan werken we samen met gespecialiseerde organisaties. Denk aan wijkteams, GGZ en verslavingszorg.

“Samen hebben we één doel: zorgen dat jongeren weer vooruit komen.”

Missie

Iedereen heeft talent en dat vormt een unieke kracht. Dit verdient het om gezien te worden. Bij Check-In zetten we jongeren graag in hun kracht. Zo denken we niet in problemen, maar in oplossingen. Vanuit deze basis helpen we jongeren vooruit.

Visie

We bieden ondersteuning aan jongeren op een manier die zij zelf aangeven fijn te vinden. Voor de een is dat tijdens het sporten, voor de ander is dat op een rustigere plek. Liever via Whatsapp of een videocall? Kan ook! We zijn bij Check-In heel flexibel. We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons welkom voelt. Het maakt niet uit met welke vraag iemand rondloopt, want onze jongerenadviseurs zijn er om alle jongeren te helpen.