VACATURE.

Wij zijn op zoek naar 2x een Jongerencoach / regisseur

  Minimaal 24u per week

Jongerenpunt Check-In is er voor jongeren van 16 tot 27 jaar. Wij ondersteunen jongeren (ouders en professionals) bij vragen op het gebied van werk, studie, inkomen, schulden en/of zorg. Check-In is een net gestarte netwerkorganisatie waarin RMC, BUCH Werkorganisatie, Halte Werk en WNK Personeelsdiensten participeren.

Wat ga je doen?

Je ontvangt of bezoekt jongeren en gaat met hen in gesprek, integraal over alle leefgebieden, om tot een analyse van de situatie te kunnen komen. Je zoekt naar de achterliggende vraag en behoeften die niet altijd worden uitgesproken. Je vormt een beeld van de (beroeps)wens van de jongere en zet dit af tegenover capaciteiten, belemmeringen, opleidingsniveau, ervaring en mogelijkheden om te participeren op de arbeidsmarkt. Je kan aanvullend gebruik maken van (extern) onderzoek en assessment. Indien nodig betrek je hierbij – met toestemming van de jongere – ouders en/of professionals en stem je verschillende vormen van zorg, hulp- en dienstverlening op elkaar af. Samen met de jongere maak je een realistisch en haalbaar plan van aanpak. Uitgangspunt hierbij is de zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de jongere. Je bent opdrachtgever voor extern ingekochte trajecten en voert regie op de voortgang. Samen met de jongere evalueer je de resultaten van de ondersteuning.

Hoe doe je dat?

Om te beginnen met een open en uitnodigende houding. Je bent nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd. Je bent goed in het bouwen van vertrouwen om te komen tot een duurzame werkrelatie. Je bent creatief en oplossingsgericht en weet weerstand om te buigen naar kansen. Je weet hoe je jongeren kunt motiveren en inspireren. Je doet geen toezeggingen die je niet waar kunt maken. Je confronteert daar waar nodig met de effecten van het gedrag en stelt grenzen. Je stimuleert het zelfvertrouwen.

Wie ben jij?

Een integer en betrouwbare realist die gedreven is om jongeren ondersteuning te bieden. Je geeft niet snel op, het resultaat telt. Uiteraard kun je goed zelfstandig werken, maar je bent ook in staat onderdeel te zijn van een team (in opbouw). Je beschikt over een relevante opleiding op HBO-niveau en hebt een aantal jaren werkervaring met de doelgroep. Je bent bekent met de regionale sociale kaart. Je hebt kennis van de Participatiewet en andere relevante sociale zekerheidswetgeving. Ervaring met Suite is wenselijk. Net als eigen vervoer, want je zult deels op andere locaties werken en incidenteel ook buiten kantooruren.

Wat bieden wij?

Een uitdagende (tijdelijke) functie (i.v.m. tijdelijke financiering) in een dynamische en nieuwe werkomgeving. Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij Halte Werk voor de duur van een jaar en een salaris conform schaal 9 van de cao SGO (maximaal € 4.048,– salarispeil 1 oktober 2020). Het plaatsen in een aanloopschaal (afhankelijk van opleiding en ervaring) behoort tot de mogelijkheden. Verder kennen we een IKB-regeling (17,05% van je jaarsalaris), reiskosten- en thuiswerkregeling, pensioenregeling en flexibele werktijden.

Ben je geïnteresseerd?

Dan willen we graag met jou kennismaken. Stuur je cv met motivatie voor 15 februari 2021 naar c.spaan@haltewerk.nl o.v.v. sollicitatie jongerencoach Check-In. Voor meer informatie over deze functie kun je ook telefonisch contact opnemen met Carolijn Spaan (kwartiermaker): 06-31039596.