1. Home
 2. /
 3. Blog
 4. /
 5. Werk
 6. /
 7. Je zaken regelen doe je met...

Je zaken regelen doe je met Kwikstart!

Als je 18 wordt, komt er veel op je af. Stichting Kinderperspectief heeft een gratis app en website ontwikkeld waar je alle informatie snel en gemakkelijk kunt vinden. Denk aan onderwerpen zoals: wonen, school, geldzaken, gezondheid, noem het maar op! Lees hieronder meer over Kwikstart.

De voordelen van Kwikstart! 👍🏽

Gratis en anoniem chatten of bellen
Via Kwikstart kunnen jongeren ook gratis en anoniem chatten of bellen met medewerkers van de Alles Oké? Supportlijn.

Alle belangrijke informatie op 1 plek
Naast landelijke informatie is er ook lokale informatie van de gemeente te vinden op Kwikstart. Binnen je eigen woonplaats kun je bijvoorbeeld zoeken hoe je een urgentieverklaring bij de gemeente kunt aanvragen. Ook kun je informatie vinden over lokale bijstandsregelingen.

Weten waar je recht op hebt
Sinds kort staat de wezen- en nabestaandenuitkering op Kwikstart. Hier zijn regelingen zoals de kinderbijslag, kindgebonden budget, aanvragen studiefinanciering en nog veel meer regelzaken te vinden.

Hulp nodig? Kom naar het Jongerenpunt!

Als je 18 wordt kom je ook meer in contact met instanties. Een zorgverzekering afsluiten en zorgtoeslag aanvragen is misschien nieuw. Dat kan best ingewikkeld zijn. Dan is het goed om dit samen te gaan regelen. Hiervoor kun je bij Check-In terecht. Onze jongerenadviseurs kijken graag met jou mee.

Johan

Check in bij het Jongerenpunt

Als je wat begeleiding nodig hebt op dit gebied, dan kun je kosteloos terecht bij Check-In. Laat snel van je horen via het formulier hieronder:

  Ik ga akkoord met het Privacy Statement

   

  Dit is natuurlijk helemaal gratis!