1. Home
 2. /
 3. Blog
 4. /
 5. Studie
 6. /
 7. Welke studie past bij jou?

Welke Studie
Past Bij Jou?

Sta jij op het punt om te gaan studeren? Dan wil je natuurlijk de juiste keuze maken. Maar hoe weet je precies welke studie bij jou past? Op deze pagina geven wij jou 3 handige tips. Lees gauw verder.

Tip 1. Doe een test!

Online vind je honderden testen, maar je wil natuurlijk niet de hele dag zoeken. Daarom kozen wij de volgende twee studiekeuzetesten voor jou uit:

Studiekeuzetest

Probeer eens de test van studiekeuzemaken.nl. Je geeft antwoord op 7 vragen, je laat je voornaam en mailadres achter en daarna vliegt jouw uitslag je meteen je mail binnen. Let’s go!!🚀

Persoonlijkheidstest

Benieuwd welke studie aansluit bij jouw persoonlijkheid? Waag een poging met de opleidingstest op opleiding.com. Beantwoord 15 vragen en ontdek direct welk persoonlijkheidstype je bent, samen met de studie die het beste bij jou past!

Tip 2. Wat wil je zelf?

Het kost veel tijd om eindeloos op zoek te gaan naar een studie die je leuk vindt. Het is veel handiger om een aantal vragen aan jezelf te stellen. Bijvoorbeeld:

 • Wat zijn mijn talenten?
 • Waar ben ik goed in?
 • Wat vind ik leuk?
 • Waar krijg ik energie van?
 • Van welke dingen kom ik in een flow?
Tip 3. Vraag je vrienden of familie

Je naasten, zoals familie en vrienden, kennen je door en door. Daarom is het een goed idee om hun mening te vragen. Wat denken zij dat goed bij jou past? Misschien zeggen ze dat jij altijd al een liefde hebt gehad voor tekenen. Dan zou een creatieve opleiding goed bij jou passen. Probeer gewoon wat gesprekken te voeren met fijne mensen en ontdek of dit in lijn is met jouw eigen gedachten. Als het aansluit, heb je een match te pakken!

Nog geen idee?

Check dan in bij het Jongerenpunt. Ons team staat te popelen om jou te helpen met dit soort dingen. Bij ons kun je aankloppen met al je vragen over jobs, school en groeien. Klinkt dit tof? Laat snel van je horen via het formulier hieronder:

  Ik ga akkoord met het Privacy Statement

   

  Dit is natuurlijk helemaal gratis!