1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Geld
  6. /
  7. WIE IS DE BAAS: JIJ OF...

WIE IS DE BAAS: JIJ OF HET GELD?

3 eye-openers om wat meer geld op je rekening te houden.

Kun je iets doen als de centjes sneller je portemonnee verlaten dan je eigenlijk zou willen? Oh, jazeker. Maar ook als ik er weinig voor hoef te doen? Yup. We geven je hieronder 3 tips. Doe er je voordeel mee 😉

wie is de baas: jij of het geld?

1. Wat zijn je impulsaankopen?

Herken je dat? Je koopt iets zonder na te denken. Maar een tijdje later denk je misschien: “hmm, had ik dit wel écht nodig?” Daarna ga je waarschijnlijk redenen voor jezelf verzinnen waarom jij dit echt nodig had. Haha, ja toch? Maar wat kun je hier tegen doen? Dikke tip: Schrijf naderhand je impulsaankopen eens op. Misschien ontdek je hieruit een patroon.

2. Lijstje maken

Probeer eens bij te houden wat je in één maand verdient en wat je uitgeeft. Ben je geen rekenheld? Dan zijn er zat apps die je helpen de berekening te maken. Vaak zit dit ook al verwerkt in je bankieren app (mocht je die gebruiken).

Het toffe is dat zulke apps jouw uitgaven vaak al automatisch verdelen in categorieën. Zo zie je dus snel waar je geld aan op gaat. Bijvoorbeeld aan alweer die Grande Cappuccino van de Starbucks of aan de Outlet pagina van Zalando. Of zijn wij de enigen? ?

3. Wachten eens even…

Sta je op het punt iets te kopen? Wacht dan eens 3 dagen met de aankoop. Wil je het na 3 dagen nog even graag hebben? Go for it. Maar je zal merken dat de drang om iets te kopen een stuk minder kan worden. Doe daar je voordeel mee.

Sharing is Caring ?

Wie van jouw vrienden heeft een gat in zijn hand? Laat hem of haar deze blog eens lezen 😉